Artikujt e Ky është vëndi im

Aktivizmi qytetar, a gjallon ende shpirti i protestës?!

Aktivizmi qytetar, a gjallon ende shpirti i protestës?!

Në afro 50-vite të sistemit diktatorial, Shqipërisë i mungoi liria e grevës dhe e organizimit sindikal. Gjatë kësaj periudhe, me fillimin e marrëdhënieve të punës, të gjithë punëmarrësit, regjistroheshin në Bashkimet Profesionale të Shqipërisë organizatën unike “sindikale” dhe e harronin ekzistencën e saj të nesërmen. Me rënien e diktaturës, në Shqipëri rifilloi veprimtaria sindikaliste, e

Ky është vendi im – Jubileu i Skënderbeiadës

Politika është arti i së mundshmes, jo vetëm që njeriu ta bëjë realitetin sipas lirisë së tij, por njëkohësisht edhe të krijojë një fakt dhe destin të ri. Veprimtaria e Skënderbeut, politike, diplomatike dhe luftarake tregon një dashuri të madhe për vendin e lindjes, atdheun e tij, një përmasë që mungon sot – shprehet historiani

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com