Debati i demokratëve: Joe Biden kritikohet për dallim racor

Konkurenti për Shtëpinë e Bardhë, demokrati, Joe Biden, është sulmuar ashpër për diferencim racor në një debat televiziv me nëntë rivalë.

Senatorja Kamala Harris e sulmoi atë duke  treguar punën e tij të mëparshme me senatorë fanatikë dhe një herë kundërshtoi një politikë duke nxitur diversitetin në shkolla.

Nga ana e tij, Joe tha se ajo e kishte “portretizuar keq” pozicionin e tij, duke këmbëngulur se ai kishte hyrë në politikë për të mbrojtur të drejtat civile.

Kandidatët konkurrojnë për të marrë postin e presidentit republikan Donald Trump.

20 kandidatët kryesorë do të sfidojnë mes tyre, derisa fituesi të zgjidhet në konventën e partisë verën e ardhshme, përpara se të përballet me Trump në zgjedhjet e nëntorit 2020.

Zonja Harris, e vetmja grua e zezë në fushën e demokracisë, e “sulmoi”  Biden këtë muaj duke përmendur punën e tij dekada më parë në Senat me kolegë demokratë, të cilët favorizuan ndarjen e racave.

*

*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com